Elérhetőségeink

Tel.:
+36-84/310-681
Fax:
+36-84/999-623
Email:
Cím:
8600 Siófok, Ipar u. 2.

Nyitva tartás

Hétfő:
7.00 - 16.00
Kedd:
7.00 - 16.00
Szerda:
7.00 - 16.00
Csütörtök:
7.00 - 16.00
Péntek:
7.00 - 16.00
Szombat:
8.00 - 12.00
Vasárnap:
Zárva

Barabás Téglakő

TÉRKŐBURKOLAT

Hogyan válasszunk térkövet?

 • Első és talán a legfontosabb az, hogy a térkő tetsszen nekünk. Évtizedeken keresztül ezt fogjuk magunk körül látni, így egyáltalán nem mindegy, hogy mennyire szerethető.
 • A másik nagyon fontos kritérium, hogy a térkő burkolatunk alkalmas legyen arra, amire szánjuk, tehát a mindenkori használatnak megfelelő térkövet építsük be.
 • A térkő ára sem mellékes, de mivel ez a teljes kivitelezési költségnek csak 30-40%-a, ezért nem érdemes ennek árán spórolni.

Miért szerethető a Téglakő elem?

Nemes szépsége, titokzatossága és patinás, otthonos hangulatot teremtő képessége miatt. Eleganciája és természetessége miatt bármely építészeti stílushoz illik, a mesteremberek jól ismerik, szívesen dolgoznak vele.
Fagyállósága, kopásállósága és terhelhetősége miatt évtizedekig tartós marad, többféle vastagsági mérete alapján bárhol alkalmazható.  Az ára vetekszik a szürke térkőével, ugyanakkor óriási különbség van, egy egyszerű szürke és a prémium Téglakő elemből épített burkolat látványa között.


Hova, melyik Téglakő vastagságot ajánljuk?

 1. Az 5 cm vastagságú Téglakő elemet elsősorban gyalogosforgalmi terek, sétányok, kerékpár utak, családi házaknál teraszok, járdák és személygépkocsi beállók burkolására.
 2. A 6 cm vastagságban készült elemeket nagy személygépkocsi forgalomnak kitett helyekre, ahova teherautó nem tud bemenni.
 3. A 8 cm vastagságú Téglakő elemeket már komoly tehergépkocsi forgalommal terhelt utakra, utcákra.

A Téglakő beépítése

A beépítésének szabályai tökéletesen megegyeznek az egyéb térkövek lerakásával, nem igényel különleges technológiát. Mint minden térkő burkolatnál, itt is a megtámasztásról szegélyezéssel kell gondoskodni. Használhatunk sorszegélyt, illetve kerti szegélyt, de talán a legszebb, ha a Téglakő elemmel, magával szegélyezzük a burkolatot.

Téglakő®

Alkalmazása:

 • Térburkolatok, kerti utak, teraszok, garázsfeljárók, járdák
 • Kerítések, pillérek, oszlopok
 • Hőszigetelés védő homlokzati falazatok, lábazatok, támfalak
 • Kerti építmények, padok, növénytámaszok, grill és szalonnasütők, pergolák, lugasok, kerti csobogók, dísz kutak, gyaloghidak, kerti lépcsők
 • Lakóövezeti utak, díszterek


Gránitkő®

A gránit régóta fontos része a nyugat-európai építőiparnak. Ugyanakkor nem titok, hogy ez a kőzet nagyon költségessé tehet minden épületet, járdát, utat, kertet, így sokáig egy szűk, kivételezett réteg privilégiuma volt.

A Gránitkő megalkotásához olyan – szabadalmi eljárás alatt álló – technológiát kellett kifejlesztenünk, mely jelenleg még ismeretlen a világon, hiszen az igazi gránit hangulatát, formáját, mintázatát szerettük volna visszaadni, amire a hagyományos térkőgyártási technikák nem alkalmasak. Az eredmény minden képzeletünket felülmúlta – fantasztikus burkolatokat tudtunk létrehozni az új termék segítségével!


Perfetto


A Gránitkövet ajánljuk mindazoknak, akik természetes hatást szeretnének kölcsönözni környezetüknek és egy elegáns, exkluzív kőre vágynak megfizethető áron.

Ventus


A Gránitkövet ajánljuk mindazoknak, akik természetes hatást szeretnének kölcsönözni környezetüknek és egy elegáns, exkluzív kőre vágynak megfizethető áron. Élletörés nélküli kialakításának köszönhetően zökkenőmentes felület alakítható ki belőle megkönnyítve a babakocsival, kerekesszékkel történő közlekedést.


Antikolt blokkelem

A Barabás egyik újdonsága, az antikolt blokkelemek teljes keresztmetszetben színezett betonból készülnek. Ennek a gyártási technológiának nagy előnye, hogy az antikolás, valamint a használat során jelentkező kopás során megőrzi színét. E termék a kerítéstervezők, kivitelezők egyik kedvenc eleme, ugyanis szárazon összeépíthető, így nem kell zsaluzni, vakolni, színezni, burkolni. az antikolt blokkelem tehát kifejezetten kedvező költségvonzattal bír.


Klasszikus térkövek

A térkövekkel kirakott kertek, útszakaszok már 110 éve részei a fejlettebb települések hétköznapjainak Európában. A korábbi generációk csodálattal meséltek nyugati nyaralásaik élményei között a rendezett, a legváltozatosabb szín- és formavilágú útburkolatok hangulatáról, így nem csoda, ha e térkövek már a rendszerváltás előtt, a 80-as évek elején hazánkban is megjelentek.


Standart


Standard

E kategóriában találkozhatunk azokkal a legelterjedtebb térkőfajtákkal, melyek megalapozták e burkolási technika népszerűségét Európa-szerte. A települések utcáit járva lépten-nyomon felfigyelhetünk a nagy terhelhetőséget biztosító hullámkőre, vagy az építőipar kedvenc hasábkövére ugyanúgy, mint a zöldebb felületeket biztosító, elsősorban autófelhajtók számára lerakott gyephézagos kövekre.


Séd


A vásárlóink nagy része hullámkőnek nevezi ezt az évtizedek óta ismert és használt klasszikus alaptermékünket.

Gerecse


A legközkedveltebb térkövünk a Gerecse térkő. 1 : 2 oldalarányú hasábmérete miatt az építőipari piac egyik legelterjedtebb, leguniverzálisabb térköve, a köznyelvben hasábkőnek is nevezik.

Bakony

A kettős kötésű kő stabilitást és megbízhatóságot nyújt, ezért elsősorban ott használják, ahol a teherbírás elsődleges szempont. Masszív, jól terhelhető, kiváló tapadást biztosító felületet nyújt, könnyen lerakható.

Patent


A Patent térkövünk 10 x 20 cm-es burkoló elem, amely a szokásos 6 cm helyett 5 cm-es vastagságban készül. A forradalmian új gyártástechnológiának köszönhetően ez a termékünk a hagyományos 1 cm-es kopóréteggel szemben teljes keresztmetszetében kopásálló kivitelben gyártjuk. Szilárdsága, terhelhetősége és beépíthetősége megegyezik a vastagabb 6 cm-es klasszikus kövekkel.

Somló Trió


A Klasszikus térköveink legújabb terméke a Somló térkő. A három méretből álló kombi kőből végtelen számú egyedi mintázat alakítható ki, amelyekkel különösen a nagyobb egybefüggő területek burkolásánál lehet kreatív, játékos variációkat kialakítani.

Gyephézagos


Amikor a parkoló felületek kialakításakor előírás a zöld felületek megtartása, de műszakilag indokolt a gépjárműforgalom miatti terhelhetőség, a legrégebbi, jól bevált és már bizonyított burkolati megoldás, a Gyephézagos térkő alkalmazása. A beton átmelegedése miatt, a nyári időszakokban a felületet gondozni kell, a nedvesen tartásáról öntözéssel kell gondoskodni, hogy a fű ne ég jen ki.


Zengő


A 40 x 40 cm-es klasszikus járdalap mai modern változata a Zengő térkövünk.

Öko uni


Az Öko Uni térkövünket azokra a helyekre fejlesztettük ki, ahol gondot jelent a csapadékvíz elvezetése. A nagyméretű távtartók által biztosított fugahézagokon keresztül optimális szikkasztást érhetünk el az ebből készült burkolatok esetén, a megfelelő víznyelőágyazattal kombinálva.

Középkategória

A legváltozatosabb színkombinációkat is lehetővé tevő kreatív tervezés eredményeképpen szinte nincs olyan ötlet, mely megvalósítására e kategória térkövei ne lennének alkalmasak. E kategóriát azon kedves vásárlóink számára ajánljuk, kiknek van bátorságunk elszakadni a szokásostól, s eredeti, különleges felületet megálmodni.


Somló Trió

A Klasszikus térköveink legújabb terméke a Somló térkő. Előnye, hogy egyszerű alap geometriai formában gyártjuk: hasáb, kocka és tégla alakzatban. Háromféle melírozott színösszeállítással még izgalmasabbá tehető az összhatás, minden lerakott Somló térkő burkolat más és más arcot mutat.

Gerecse

A mai napig az egyik legközkedveltebb színvilágú termék. Megjelenésében vidám színeivel tökéletes kiegészítője lehet a kertek zöld környezetének.

Badacsony

Kedvelt termékké vált különlegesen barátságos és otthonos hangulatot teremtő színárnyalatai miatt, elsősorban családi házaknál kerül felhasználásra. A Badacsony térkő elemei külön-külön nem rendelhetők.


Villány kombi


Az apró bazaltkockákat, és ezzel együtt az igazi óvárosi hangulatot visszaidéző Villány térkövünk 5 méretben gyártott kombi kő. Kiváló kiegészítő kőként használva, kreatív burkolatok alakíthatók ki, úgy hogy az egyéb térkő burkolatokat Villány térkőből épített mintázatokkal díszítjük. Különlegesen szép megoldás, ha szegélyezésre, illetve különböző felületek elválasztására használjuk.


Taktilis kövek

A taktilis kövek elsődleges feladata, hogy információt adjanak. Vak és gyengénlátó embertársaink számára hatalmas segítség, ha térköveink segítségével a biztonságos sávon közlekedhetnek, vagy felkészülhetnek a lehetséges veszélyt jelentő szituációkra.

Vezető kő

A vezetőkövön található sávok feladata, hogy a közlekedők számára kijelölje a biztonságos közlekedési útvonalat. A vezető sávot az útvonal tengelyével párhuzamosan a burkolatból kiemelkedő párhuzamos bordákkal kell kialakítani. A vezetőkő kialakításánál Magyarországon a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége a párhuzamos bordákból álló elrendezést támogatja az ISO/FDIS 23599:2012; 4.1.3 pontja alapján.

Vészjelző kő

A veszélyjelző kövön található kiemelkedések feladata a közlekedőkre veszélyt jelző szituációk előre történő, egyértelmű jelzése. A veszélyt jelző sávot a jelölendő akadály, vagy veszélyforrás előtt biztonságos távolságban kell elhelyezni a környezetéből kiemelkedően. A veszélyt jelző kő kialakításánál Magyarországon a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége a diagonális elrendezésű kövek alkalmazását támogatja az ISO/FDIS 23599:2012; 4.1.2. pontja alapján.